HTML

Hawaii tél

Friss topikok

  • sditke: Mi koszonjuk, hogy a blogotokon keresztul betekinttest nyerhettunk kis eletetekbe es mi is egy elm... (2012.03.03. 16:26) THE END
  • vgvgvg: BÚÉK! mégegyszer Hogy vannak az új vendégek? semmi hir róluk... (2012.01.14. 10:43) B U É K ! !
  • flvarga: nagyon jo kep!!!! allati edesek! (2012.01.11. 09:40) Mele Kalikimaka - Boldog Karácsonyt!
  • CZZ: Nahát, ez pont olyan, mint a rókahegyi kőbánya! Csak egy kicsit nagyobbacska :-) Itt pedig igen-i... (2011.12.28. 08:32) Kráterek
  • A n d r i s: :D Persze mert mindig csak a pacal meg a csülök... :D (2011.12.22. 08:26) Unagi, Kal bi, Ahi poke, Pho

Címkék

Kailua beach, Ala Moana beach park

2011.11.01. 04:06 A n d r i s

A hétvégén belecsaptunk. Már majdnem egy hónapja itt vagyunk, és még csak Waikikin fürödtünk...

KAILUA BEACH

Felkerekedtünk tehát, hogy megismerjük a többi strandot is. Első célpontunk Kailua beach volt. Kailua egy kisváros (falu) a sziget keleti, "Windward" (=szélfelőli) oldalán. Ahhoz azonban, hogy odajussunk át kell vágni a keleti part mentén húzódó hegyvonulaton. Mikor ezt kocsival tettük, akkor is tapasztaltuk, hogy a honolului napsütés, a hegyekben esővé változott és ez most sem volt másképpen. A hegyeken túl azonban szép ídő várt. A strand nagyon jó, nem az a zsúfolt, kiépített Waikiki beach, hanem egy sokkal természetesebb partszakasz. Ha jól emlékszem az útikönyvekből kb. 2 km hosszúságban. A part közelében fák, a fák alatt levelek, gallyak. Waikikin ilyet csak elvétve látni, szerintem a kertészek ott még reptében gyűjtik be a faleveleket :)

 

 

 

Még délelőtt értünk oda, letelepedtünk. Az elfoglaltságok tekintetében a felállás hasonló volt, mint eddig: Panka a búvár, Beni a parton játszó és Vince a kamikaze :) Én is benéztem búvárszemüveggel, de nem egy snorkeling paradicsom, viszont sok kajakos és windsurf-ös volt. Judit szokás szerint csinált rengeteg jó képet, ezekből néhány itt is van, a többi pedig letölthető a picasaról :

 1. https://picasaweb.google.com/113993047883590899012/Hawaii?authkey=Gv1sRgCIWGxpGT5MmdEA

2. https://picasaweb.google.com/113993047883590899012/Hawaii2?authkey=Gv1sRgCIacuevej9f1Jg
3. https://picasaweb.google.com/113993047883590899012/Hawaii3?authkey=Gv1sRgCMyv-J6av9fyAw
4. https://picasaweb.google.com/113993047883590899012/Hawaii4?authkey=Gv1sRgCMrfv_evppfFLg

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül, de nem utolsósorban akinek a rengeteg jó fotót köszönhetitek (aki ismer tudja, hogy én kb. 10 fotónál tartanék...:D):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kellemesen elidőztünk a strandon, mikor 2-3 körül gyanús felhőket vettünk észre a tenger felől. gyorsan elkezdtünk összepakolni, de ez a pár perc elég volt, hogy egy gyors és kiadós zápor utolérjen minket. Ezt azért a parti fák alatt sikeresen átvészeltük, utána a parton ebédeltünk: Hawaiion, Boston-style, Pizzát :D. Itt egyébként mindenhol mindenféle kaját lehet kapni, és ezeknek kb 80%-át nem ismerem. Kicsit kikupálódok e téren és ez még mindenképp szerepelni fog itt.

ALA MOANA BEACH PARK

Következő célpontunk nem volt ilyen távoli, Honolulu másik közkedvelt partszakaszát látogattuk meg: az Ala Moana beach parkot. Ez inkább a helyiek körében kedvelt, kiülős, piknikezős, strandolós, kocogós, horgászós, szörfözős hely. Elég sokan voltak, de nem volt vészesen zsúfolt. Volt néhány esküvő méretű összejövetel is, saját hangszórókkal, sütögetéssel, ugrálóvárral stb., szóval zajlott az élet. Az ugrálóvárakkal kapcsolatosan volt egy aranyos párbeszédem Benikével:

-Apa vegyél fel nagyon fáj a lábam (rájött, hogy ha "csak" fáradt, akkor nem veszem fel)

-Már mindjárt ott vagyunk

-De nem bírok menni... Apa az ott ugrálóvár?

- Igen de neked sajnos fáj a lábad.

- De apa, már meggyógyult. :DDD

Itt is egy kis rövid szitáló eső elkapott bennünket, de túlzottan ez senkit nem zavart; mi is maradtunk. Strandoltunk, megnéztük a naplementét, sétáltunk egyet a parkban, aztán hazasétáltunk... Azért egy ilyen helyet el tudnék képzelni Nagykovácsiban is :)

Ma meg ezerrel készülünk a Haloweenre. Már az egyetemen is rengetegen be voltak öltözve, de állítólag sötétedés után Waikiki az igazi. Benike kalóz lesz, Panka meg valami rózsaszín, abroncsos szoknyás, kalapos hercegnő. Majd holnap beszámolok...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oahu.blog.hu/api/trackback/id/tr623344006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása