HTML

Hawaii tél

Friss topikok

  • sditke: Mi koszonjuk, hogy a blogotokon keresztul betekinttest nyerhettunk kis eletetekbe es mi is egy elm... (2012.03.03. 16:26) THE END
  • vgvgvg: BÚÉK! mégegyszer Hogy vannak az új vendégek? semmi hir róluk... (2012.01.14. 10:43) B U É K ! !
  • flvarga: nagyon jo kep!!!! allati edesek! (2012.01.11. 09:40) Mele Kalikimaka - Boldog Karácsonyt!
  • CZZ: Nahát, ez pont olyan, mint a rókahegyi kőbánya! Csak egy kicsit nagyobbacska :-) Itt pedig igen-i... (2011.12.28. 08:32) Kráterek
  • A n d r i s: :D Persze mert mindig csak a pacal meg a csülök... :D (2011.12.22. 08:26) Unagi, Kal bi, Ahi poke, Pho

Címkék

ER

2011.12.08. 09:37 A n d r i s

 

 ER = Emergency room = Sűrgősségi

Kihasználtuk annak előnyét, hogy két sarokra lakunk a Kapiolani kórháztól, Benike ugyanis ma este sikeresen lefejelte a széket. Ebben már jók vagyunk, otthon már volt  egy hasonló incidensünk: üvegasztal->János kórház. Most a másik oldalon, a szemöldöke felett repedt fel. Indultunk egyből a sürgősségire, elég jól ismertük az utat, nap, mint nap arra járunk. Megérkeztünk, betegfelvétel. Sikerült leegyeztetni, hogy jó helyen vagyunk, a biztosításunk OK, csak töltsük ki a betegfelvételi lapot. Név, születési idő ment. Írjuk le, hogy mi a panasz. Király, csak jobban kellet volna figyelni az angol órákon :). Na mindegy: "Elesett, beütötte, vérzik". A váróban voltak vagy tízen, gondoltam kell várnunk egy kicsit, de pár perc múlva nővérke szólít: "Daniel", gyorsan megnéztük, hogy ránk gondol-e. BINGO. Bementünk: betegfelvétel, második lépcső. Nem ájult el, nem hányt (mondanám, hogy nincs agyrázkódása, ha eszembe jutna, hogy concussion...), kapott lidokainos tapaszt, vissza a váróba, majd szólítanak. Kb. fél óra várakozás után bemehettünk az egyik szobába. Itt mindent végignéztünk, sőt még fényképezkedtünk is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5-10 perc múlva jött a nővérke. Nála már a szigeten megszokott mentalitást tapasztaltuk. "Magyarországról? Milyen jó, még sohasem kezeltek magyar gyereket! Milyen aranyos és ügyes ez a fiú stb. stb. stb.", mindezt túláradó energiával és fültől fülig mosollyal - este kilenckor. Mondta, hogy vegyem fel a gyereket. Megtettem Beni egyből megpiszkálta a kép tetején is látható érintőképernyős monitort, valami EKG-t indíthatott el :D. Szóltam a hölgynek, hogy ez történt, ő kedvesen kikapcsolta és udvariasan megkért, hogy ezt próbáljuk meg elkerülni a továbbiakban.

A doki egy velem egyidős srác volt, teljesen érthetően beszélt, mindent elmondott, hogy mit fog csinálni; rövid Activity során azt is elmutogattuk, hogy a másik oldali sebre összehúzó tapaszt raktak. Aztán jött a beavatkozás. Szegény Benit bepólyázták, egy nővérke tartotta a fejét, mi folyamatosan biztattuk, ő meg folyamatosan sírt. Azért túlestünk rajta. Kapott két matricát, meg elhozhattuk a kórházi ruhát :) Jobban mondva elhoztuk, nem szóltak ránk :) Benike nagyon örült neki, hogy "olyan ügyes volt, hogy még a ruhát is megtarthatta". Itthonra már minden fájdalom/ijedtség elmúlt, boldogan majszolta a csokis gabonapelyhet az új ruhájában. Most meg már éppen a fotel háttámláján áll és "szörfözik" :)  

 

 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oahu.blog.hu/api/trackback/id/tr103447463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása